subota, 11. ožujka 2017.

Tin Kolumbić: Ivanov božićni san








Da, znamo da će uskoro Uskrs, a tema ovog posta je naslov nastavne jedinice koja se obrađuje u božićno vrijeme. Zašto tek sada objavljujemo ovu aktivnost? Jednostavno je! U ludnici blagdanskog vremena i svega što je trebalo obaviti tada i kasnije jednostavno smo zaboravile. Sada, pak, ispravljamo svoj propust i donosimo vam prezentaciju u kojoj možete vidjeti što su i kako učenici 6. b razreda radili na sati hrvatskog jezika obrađujući ovu temu.



Kao što možete pročitati u prezentaciji - sat je započeo usporedbom globalnih i samo hrvatskih božićnih običaja. Uslijedilo je čitanje i obrada teksta, a zatim njegova aktualizacija kroz promatranje medijskih fotografija djece migranata. naši su se šestaši pokušali zamisliti na njihovu mjestu, zamisliti što bi im nedostajalo, što bi htjeli u takvoj situaciji. Izradili su zatim božićne čestitke u koje su upisali i lijepe želje djeci migrantima. Nakon sata - uredili su pano u školskom hodniku.













Tin Kolumbić: Ivan's Christmas dream
This was one lesson on Croatian literature. The lesson began with the comparison of worldwide and Croatian Christmas customs. It followed by reading and processing of the text, and then its updating through the viewing of media photographs of immigrants children. Our students tried to imagine if they were on their place, imagine what they would miss, what they would like in such a situation. They then produced Christmas cards in which they enrolled and beautiful wishes for migrant children.

Nema komentara:

Objavi komentar