četvrtak, 15. prosinca 2016.

Migracije bez granica



   Tijekom studenog su učenici 6.a razreda pod mentorstvom nastavnice Ivane Velić izrađivali prezentacije o prvim seobama (aktivnost Migrations without boarders). Među nastalim edukativnim materijalima nastavnica je u dogovoru s učenicima odabrala tri koje su procijenjene kao najbolje te su postavljene na stranice škole gdje ih možete pregledati i riješiti kviz namijenjen provjeri znanja o prvim seobama u povijesti Hrvata i na tlu Hrvatske. Prezentacija Seoba Slavena i Avara uz osnovne informacije o kretanjima Slavena i Avara iz Azije u Europu govori i o njihovom načinu života, vjerovanjima i slično. Prezentacija Velika seoba naroda na području Hrvatske (poveznica puna je povijesnih činjenica o našim Vinkovcima i o tome koji su sve narodi vladali ovim područjem od polovine 4. do kraja 8. stoljeća. U prezentaciji Seoba Hrvata otkrivamo i neke legende o dolasku Hrvata na ove prostore, ali i povijesne činjenice o tome od kojeg točno stoljeća „tu Hrvati dišu“, kao što kaže pjesma.


    Nadamo se kako će vam ove prezentacije pomoći da malo više saznate o prvim migracijama Slavena, Hrvata i naroda koji su tijekom povijesti dolazili na ove prostore i napuštali ih. Ne zaboravite provjeriti svoje znanje pomoću kviza  – bez varanja. ;)


Migrations without boarders

 During November, 6th grade students under the mentorship of teacher Ivane Velić made presentations about the first sessions (the activity of Migrations without boarders). Among the educational materials developed, the teacher, in agreement with the students, selected the three which were best evaluated and placed on the school pages where you can review and solve the quiz for checking the knowledge about the first seasons in the history of Croats and on the Croatian soil. The presentation of Seoba Slavena and Avara along with basic information on the movements of Slaven and Avars from Asia to Europe, speaks of their way of life, beliefs.

Nema komentara:

Objavi komentar